Skip to main content

Jaa artikkeli


010 3229 300

Soita asiakaspalveluumme

Avaa huoltolaskuri


eHuolto

eHuolto

Haminan Autokorjaamo Oy

Haminan Autokorjaamo Oy on auditoitu täyden palvelun autokorjaamo. Auditoinnilla varmistetaan korjaamon koulutus, laitteet ja ohjelmistot, myös sähkö- ja hybridiautojen huoltoihin ja korjauksiin. Autohuollon jälkeen auton valmistajan antama takuu säilyy, sillä huollot tehdään aina valmistajan ja maahantuojan huolto-ohjelman mukaisesti käyttäen laadukkaita ja alkuperäistä vastaavia huolto- ja varaosia. 

Huollamme sähkö- ja hybridautot ammattitaidolla

Sähköautojen tarpeet huollolle ja korjauksille ovat erilaiset kuin normaaleilla polttomoottoriautoilla. Sähköauton moottorin huoltoon liittyvä tekniikka on yksinkertaisempaa ja vähentää huoltojen tarvetta, mutta ei kuitenkaan poista sitä kokonaan. Sähkö- ja hybridautot ovat yleisesti polttomottoriautoja painavampia ja usein tehokkaampia. Tämä asettaa auton alustan koetukselle ja niihin liittyvät korjaukset ovat suhteessa polttomoottoriautoihin hieman yleisempiä. Sähköautojen jarrut ovat normaalia polttomoottoriautoa pienemmällä käytöllä ja usein korjaamoillamme törmäämme ruostuneisiin takajarruihin kun niitä ei ole käytetty. Usein käyttämättömyys johtaa jarrujen ennenaikaiseen vaihtoon, jota voi välttää tekemällä ajoittan kovempia jarrutuksia esim. kaupunkiajon yhteydessä. 

Sähkö- ja hybridajoneuvot ovat autoja siinä missä polttomoottorilla toimivatkin ja sen takia huolto-ohjelmien mukaisesti autoa on huollettava, jotta auton yleiskunto säilyy. Yleisiä huoltokohteita ovat raitisilmasuodattimen vaihto, ovien saranoiden rasvaus, alustan ja jarrujen yleiskunnon tarkistaminen unohtamatta nesteiden tarkistusta. Myös auton mukavuuteen vahvasti vaikuttava auton ilmastointi vaatii ajoittaista täyttöhuoltoa.